sobota 21. listopadu 2015

Knihobit #3

A je tady říjnový Knihobit. Tenhle balíček je pro mě takový zvláštní, protože jsem ho rozbalovala cestou z mého prvního školení (a vlastně prvních pracovních dnů). Přítel mi balíček vyzvednul a protože mě vyzvedával v Praze, mohla jsem si balíček rozbalit hned v autě. Navíc mě krátce po rozbalení vezl kolem místa, kde jsme dříve bydleli, takže to byla taková zvláštní atmosféra, kterou si ve spojitosti s tímhle balíček budu asi vždycky pamatovat :) No a co jsem v něm našla hezkého?

Začnu rovnou knihou, a tou byl Vidořád od Samanthy Shannonové, pokračování Kostičasu (na který si můžete přečíst mou recenzi). Měla jsem neskutečnou radost, protože jsem si Vidořád chtěla koupit a dlouho jsem se na něj těšila, ale raději jsem čekala, protože co kdybych ho dostala v Knihobitovi. No, mé tušení bylo správné :) Takže 100% trefa a spokojenost. Navíc má Vidořád úžasnou obálku, nejen na pohled, ale je sametově hebká, takže jsem knížku hned zuřivě vybalovala z bublinkové fólie, abych se mohla s knihou "pomazlit". Určitě se do knížky v nejbližší době pustím.


Z dárečků mě moc potěšila samolepka Never, never, never give up, kterou si spíš zarámuju, abych jí měla napořád. Navíc takové motivační citáty teď docela potřebuju, takže se mi to trefilo do "nálady". Radost mi udělaly i dýňové crawnchies od Lifefoodu. Lifefood znám a kupuji si od nich hlavně raw tyčinky, ale mají spoustu výrobků, které stojí za vyzkoušení. Jsem moc ráda, že Knihobit dává na mlsání tyhle zdravé dobroty (jak od Lifefoodu, tak předtím od Zemanky) a rozšiřuje o nich povědomí.

Dalším dárečkem bylo krásně zabalené mýdlo, které je takové roztomilé, ale bohužel mi vůbec nevoní. Ale nechám si ho, je to takový milý dáreček. Časopis 100+1 mi opět udělal radost, stejně jako pohled a sleva na knihu Lindbergh - Dobrodružství létajícího myšáka, kterou ale nejspíš nevyužiju. Ale mít děti, tak nejspíš neváhám, vypadá to na nádherně ilustrovanou a milou knížku.

Dalšími malými dárečky jsou samolepka Knihobita a ukázka z knihy Rodinná čest, což sice není úplně můj žánr, ale ukázku si vždycky ráda přečtu a kdo ví, třeba se mi bude líbit a budu mít tip na knihu. I do budoucna takovéhle mini knížečky s ukázkami uvítám.

Sečteno a podtrženo - Knihobit mi opět udělal velikou radost, a těším se, čím mě překvapí příště.

Jak se vám říjnový Knihobit líbí? A co jste našli ve svém balíčku? :)

pondělí 16. listopadu 2015

Knižní přírůstky za říjen


V říjnu jsem se docela rozjela. Většinu knih jsem koupila ve výprodejích, za stovku nebo i méně. Fotky tentokrát nic moc, jednak není moc čas a jednak jsem musela fotit za umělého světla, a tím se to taky ztěžuje.

Na první fotce jsou knihy, ke kterým mě přivedla Rodaw z Knihánkova. Většina to jsou detektivky/thrillery. Od Lisy Jackson mám knihy hned dvě, a to proto, že jsem si na buxu nejdříve koupila druhý díl série - Vyvolená k smrti, a až potom jsem narazila v knihkupectví i na první díl - Osamělou smrt. Tyto knihy spojuje vrah, který vraždí a mučí ženy pomocí sněhu a mrazu, což zní hodně zajímavě. O Spolubydlícím od Johna Lutze jsem se dozvěděla už dřív, protože jsem v televizi viděla film, ale protože ho dávali pozdě v noci, tak jsem ho nedokoukala. Jsem moc zvědavá jak to dopadne. O Barbaře Erskinové už jsem také dřív slyšela, protože jsem od ní dostala kdysi jednu knihu, ale zatím jsem jí nečetla. Jenže Rodaw autorku tak vychvalovala, a tuhle knihu taky, že jsem po ní v antikvariátu hned skočila. Miluji strašidelné příběhy odehrávající se v nějakém tajemném domě. Zbávající autory jsem neznala, ale všechny knihy vypadají zajímavě.


Koupila jsem si dvě knihy od Agathy Christie, protože jsem knížky objednávala chvíli poté, co jsem od ní dočetla knihu, a věděla jsem, že chci další knihy od ní. Polámané panenky jsem dostala v Knihobitovi a hned jsem je přečetla. Recenzi si můžete přečíst tady.


Na závěr taková různorodá směsice knih. Řeky Londýna jsem dostala, stejně tak jako nové omalovánky Proměny zvířat od přítele a dvě knihy od Zelaznyho, které jsme s přítelem pořídili na výprodeji městské knihovny v Praze. Barbaru Woodovou znám už pár let, čte jí i moje mamka, takže jsem si jí ukořistila z antikvariátu, kde jsem si koupila i knihu Temné uličky, kterou jsem zapomněla vyfotit. Truhlu ze zálivu smrti mám díky Pevnosti.


A nakonec všechny knihy (až na jednu) pohromadě. Docela slušná hromádka. Ani nevím jak se to stalo, ale do antikvariátu si zakazuji vstup, a výprodejů si taky už nesmím všímat :D

Četli jste nějakou knihu? Nebo znáte některého z autorů? Těším se na vaše komentáře :)